Talent binden en boeien

Talent binden en boeien is een thema waar veel organisaties mee bezig zijn. Maar hoe doe je dat? In dit artikel geven we je 4 tips om hiermee aan de slag te gaan.

Tip 1

  • Zet in op een talentmanagementprogramma voor de toptalenten uit je organisatie. Neem hen mee in een maatwerkprogramma gericht op persoonlijk leiderschap en vaardigheden die binnen jullie organisatie relevant zijn.

Tip 2

  • Op zoek naar een inclusievere variant? Bied dan een programma gericht op persoonlijk leiderschap en persoonlijke ontwikkeling aan waar alle geïnteresseerde medewerkers zich voor kunnen aanmelden. Ons advies hierin is om dit niet (alleen) met e-learning in te vullen: zeker bij deze onderwerpen is face-to-face begeleiding van absolute meerwaarde.

Tip 3

  • Maak een strategische personeelsplanning. Door je huidige medewerkerspopulatie in kaart te brengen, bijvoorbeeld door middel van (e-)assessments, zie je waar nu en in de toekomst behoefte aan is. Stem hier de recruitmentactiviteiten én de ontwikkeltrajecten op af voor maximaal effect.

Tip 4

  • Last but not least: zorg ervoor dat de leiderschapsstijl van je leidinggevenden aansluit bij de wensen en verwachtingen van je medewerkers. Hebben je medewerkers behoefte aan een coachende leidinggevende, maar heb je vooral micromanagers rondlopen? Overweeg een leiderschapsprogramma gericht op de soft skills en leiderschapsvaardigheden van het leidinggevend kader. Een bekende uitspraak is niet voor niks: people don’t quit jobs, they quit managers.

Wil je weten hoe Smart HRD je kan ondersteunen bij deze activiteiten?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag!