Leidinggeven op afstand​

Remote werken zorgt ervoor dat je elkaar minder ziet.

Deze workshop biedt leidinggevenden handvatten om medewerkers te helpen werken op afstand, ze beter te ondersteunen en een goede verbinding te krijgen of houden met de medewerkers.

Dit doen we aan de hand van de uitkomsten van de RemoteWorkQ en door te kijken wat er vanuit het leiderschap nodig is en wat er ontwikkeld dient te worden.

Ook leggen we de link met emotionele intelligentie en de leiderschapsstijlen van Goleman.

Interactiviteit en de link met de praktijk

De workshop is interactief. Dat betekent dat we ook een bepaalde betrokkenheid van de deelnemers verwachten.

Bij elk onderwerp worden de deelnemers gevraagd om individueel of in tweetallen aan een opdracht of praktijkcasus te werken en deze vervolgens plenair te delen, zodat kennis en tips direct gedeeld worden. ​

Op deze manier wordt het sociale leren gestimuleerd en is het rendement van de sessie groter; door te doen en zelf na te denken beklijft de kennis beter.​

Reflectie speelt een belangrijke rol tijdens deze workshop. De opdrachten leiden tot meer inzicht, maar ook concreet tot een plan van aanpak naar de eigen medewerkers toe.

Dit is uiteraard aan te passen naar de specifieke wensen die binnen jullie organisatie spelen: samen kijken we naar de bij jullie relevante vraagstukken en thema’s én een passende aanpak.

Op zoek naar meer info?

Laat het ons weten!