Smart HRD: ‘We’re hiring!’

Better people, better organizations… and a better world.
Hoe mooi is het als je je elke dag mag bezighouden met het helpen van mensen, organisaties en met hen resultaten behaalt die belangrijk zijn? Als jij hier ook enthousiast van wordt en er talent voor hebt, lees dan verder!

Ben jij onze nieuwe collega, onze Consultant Assessments?
In verband met onze ambities en een steeds groter wordende vraag vanuit de markt zoeken wij een ervaren Consultant Assessments (voor 24 uur) die ons team komt versterken en samen met ons Smart HRD verder laat groeien en professionaliseren.

Wie zijn wij?
Smart HRD is een klein adviesbureau met een helder doel: samen werken aan duurzame verandering, ontwikkeling en groei van mensen en organisaties. Potentieel zit in iedereen, zeggen we altijd en met alle plezier willen we dat ontsluiten.

Onze kernwaarden -partnerschap, ambitie en deskundigheid-* zijn voor ons leidend. Dat betekent dat het werk van Smart HRD altijd maatwerk is dat we samen met de klant afstemmen. Hierdoor zit er veel variatie in de opdrachten die we doen.

Sinds 22 jaar zijn we actief in zeer diverse grote (multinationals/corporates) en kleine organisaties (start-ups/scale-ups), in de profit (hightech, techniek, industrie/productie, zakelijke dienstverlening), maar ook in de non-profit (onderwijs, zorg, woningcorporaties, sociale werkvoorziening) en soms zijn we ook actief in het buitenland (België en Duitsland). Afwisseling en diversiteit alom. Vaak zijn onze klanten al jarenlang onze klanten.

Benieuwd hoe ons team van 4 er op dit moment uitziet? Bekijk ons gerust op LinkedIn. We zijn een platte organisatie en doen (graag) veel zaken samen. In Frederic Laloux’-termen: we zijn een cyane organisatie.

Hoe ziet je werkweek eruit als Consultant Assessments?
Een werkweek in deze positie biedt veel ruimte voor afwisseling. Zo voer je het ene moment interviews met kandidaten, zodat je een goed beeld van ze krijgt en analyseer je testgegevens om een goed onderbouwd advies uit te brengen. Jouw vlotte schrijfstijl helpt jou bij het uitbrengen van een schriftelijk advies richting de kandidaat en de opdrachtgever. Je schrijft heldere rapportages waarin de kandidaat zichzelf herkent en die aansluiten bij de vraag van de opdrachtgever. Hierbij volg je de voorgeschreven (vaak wettelijke) standaarden.

Het andere moment bouw je aan je netwerk. Als team zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor het binnenhalen van opdrachten waar we enthousiast van worden en de doelen die we daarbij hebben geformuleerd. We werken daarin samen. Onze opdrachten halen we binnen door ons werk met impact uit te voeren, door ons netwerk goed te onderhouden en uit te bouwen en we halen onze opdrachten binnen door onze consultative & social selling skills in te zetten. Ook jij draagt daaraan actief je steentje bij. Een commerciële inslag, lol hebben in het hebben van klantencontact en het onderhouden van je netwerk en een duidelijke vakmatige bezieling die je kunt overbrengen zijn daarin belangrijk.

Je werkweek is hybride, waarbij je opdrachten uitvoert op locatie, online en vanuit huis. Het is belangrijk dat je het prettig vindt om grotendeels op locatie (NL) en vanuit huis te werken, zonder fysiek aanwezig team. Om als team goed te kunnen functioneren is het daarbij van belang dat je proactief de verbinding opzoekt met je collega’s.

Wat neem je mee?

 • Een universitair denkniveau;
 • Relevante werkervaring als assessor (minimaal 2 jaar);
 • Een goede beheersing van het Nederlands en het liefst ook Engels in woord en schrift;
 • Een ondernemende instelling en je voelt je als een vis in het water in een dynamische omgeving;
 • Rijbewijs B.

Je bent…

 • Mensgericht en klantgericht: sociale souplesse ten top;
 • Kritisch en komt snel tot de kern, ook in je communicatiestijl
 • Besluitvaardig en je kunt omgaan met tijdsdruk;
 • Gedreven, initiatiefrijk en resultaatgericht;
 • Analytisch sterk;
 • Een stevige gesprekspartner/adviseur, je kunt klantgesprekken en interviews voeren op diverse niveaus en zaken goed schriftelijk weergeven (rapporten en offertes);
 • Zelfredzaam en in staat om zelfstandig te werken, maar ook een functionele teamplayer;
 • In het bezit van een goed organisatievermogen en omgevingsbewustzijn;
 • Professioneel: comfortabel in het geven en ontvangen van feedback;
 • flexibel en bereid om te reizen.

Wat bieden wij?
Allereerst een echt afwisselende en uitdagende baan, een superleuk team, een informele werksfeer en een flexibele werkweek. Je wordt in staat gesteld het verschil te maken met mooie opdrachten bij mooie organisaties. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Dat kan bijvoorbeeld in de richting van onze autoriteit worden op het vlak van assessments (specialist) of in de richting van de andere dingen die we doen, zoals training en coaching. En natuurlijk bieden wij passende arbeidsvoorwaarden!

De procedure & informatie
Wil je meer weten over deze vacature bij Smart HRD? Pieter beantwoordt met plezier jouw vragen via p.deswart@smarthrd.nl. We zijn een klein team en de sollicitatieprocedure is daarom simpel: je ontmoet en spreekt iedereen voordat jij en wij ja zeggen! Stuur je CV met motivatie naar c.wessels@smarthrd.nl. Je ontvangt uiteraard zo spoedig mogelijk een reactie. Wij kijken er enorm naar uit om samen met jou mooie resultaten te gaan realiseren!

*kernwaarden Smart HRD:

Partnerschap: Oprecht samen verbeteren met het oog op de lange termijn
Ambitie: Het beste bij elkaar naar boven halen en samen het verschil maken vanuit persoonlijke betrokkenheid en een pragmatische aanpak
Deskundigheid: Wij zijn ervaren, kritisch, geïnteresseerd en oplossingsgericht