HRM-advies

Wij denken graag met je mee over diverse actuele HR-thema’s binnen jouw organisatie. Een paar thema’s:

  • Het verbeteren van selectieprocessen. Hoe krijg je sneller inzicht in de kandidaten die je op gesprek krijgt? Zijn jouw leidinggevenden in staat om een goed sollicitatiegesprek te voeren en de juiste kandidaat aan te trekken of wordt de plank nog wel eens misgeslagen?
  • Betrokkenheid en organisatiecultuur. Hoe staat het met de betrokkenheid van de medewerkers: zijn zij bereid een stapje extra te zetten, waarom werken ze überhaupt bij jouw organisatie en welke rol speelt jouw management daarbij? We kunnen een cultuuronderzoek binnen jouw organisatie laten plaatsvinden.
  • Vitaliteit en doorstroom-uitstroom: hoe houd je mensen fit voor hun job? Hoe realistisch is het dat een medewerker zijn/haar loopbaan voortzet bij jouw organisatie? Vreemde ogen dwingen: soms hebben mensen net een duwtje nodig van iemand die “geen partij” is. Door samen het gesprek aan te gaan, helpen we organisaties en medewerkers betere en gezondere keuzes te maken. Dat kan ook betekenen dat er op een goede manier afscheid van elkaar wordt genomen.
  • Begeleiden van veranderingen. Je staat voor de vooravond van een behoorlijke verandering? Je wilt nu echt door gaan pakken maar hebt onvoldoende slagkracht in jouw organisatie? Waar te beginnen? Als HR gesprekspartner denken wij graag met je mee en adviseren we je in de keuzes die je kunt of moet maken.
  • Verschillende beschikbare tools. Er zijn diverse instrumenten en materialen die we kunnen inzetten om een vraag en/of behoefte op HR-vlak verder uit te diepen. Te denken valt bijvoorbeeld aan een mobiliteitsindicator, een duurzame inzetbaarheidsscan, een loopbaanscan of een leiderschapsonderzoek (opsomming is niet uitputtend). Leg ons jouw vraag voor en wij gaan kijken hoe wij je met onze tools kunnen helpen.
  • Interim HR. Een adviseur van Smart HRD is inzetbaar om tijdelijk ook als HR-gesprekspartner binnen jouw organisatie te functioneren.

 

Wij denken graag met je mee over diverse HR-vraagstukken. Wil je meer weten? Neem contact met ons op via het contactformulier of e-mail Pieter de Swart, p.deswart@smarthrd.nl.